Svartfjes – Langtidsstekt Lammebog

Oppskrift til 4 personer

1 stk lammebog av svartfjeslam
1 ss salt
1 ss malt svart pepper
3 ss olivenolje
1 kvast roasmarin
1 kvast timian
1 hel hvitløk

Sett ovnen på 250 grader. Gni bogen inn med hakkede urter, salt pepper og olje.

Del hvitløken og knus feddene med håndbaken. La skallet sitte på og legg disse i en langpanne med litt olje. Legg bogen i langpannen og stek på 250 grader i 20 minutter til den har fått farge. Skru ned ovnen til 160 grader, dekk formen med aluminiumsfolie og stek videre i 3-4 timer. Kjøttet er ferdig når du kan dra det løs fra benet med en gaffel.

Hell 3 dl vann i den varme formen og sil av sjyen. Denne kan jevnes hvis du ønsker en tykkere saus, eller du kan servere den som den er.

Engelske Pub poteter

1 kg poteter
1 kvast rosmarin
1 dl rapsolje
1 ss maldonsalt

Skrell potetene og del de i 2 hvis de er møre. Kok de opp i vann og kok til de nesten er ferdige.
Skru på ovnen til 250 grader og sett inn en ildfast form. Når denne er skikkelig varm hell på olje og rosamrin. Hell vannet av potetene og damp de godt i kjelen. Hell potetene over den varme oljen og rist på panna. Stek videre i 10-20 minutter til potetene er gylne og brune på kantene. Dryss rikelig med maldonsalt

Server lammebogen hel på bordet med potetene i samme form og del den opp foran gjestene.
Sjyen og ovnsbakte rotgrønnsaker serveres ved siden av.

Laget av Kokk Halvor Hedenstad, Matfaglig Rådgiver