Nyhet fra Nyyyt i sesongen – fra slutten av august til midten av oktober: Ferskt lammekjøtt i utvalgte restauranter og butikker:

Oslo:
Jacobs på Holtet: https://jacobs.no
Jacobs Majorstuen: https://jacobs.no
Stock: https://www.stockoslo.no
Kolibri Kolonial: http://kolibrikolonial.no
Brutus: https://barbrutus.no

Bergen:
Colonialen Litteraturhuset: https://colonialen.no/litteraturhuset/
Colonialen Kranen: https://colonialen.no/kranen/

Oppskrifter

Saltet, tørket kjøtt fra lår, bog, sider og rygg.

“Pinnasteik” er forløperen til det vi i dag kjenner som pinnekjøtt. Navnet stammer fra pinnen som lammesiden hang til tørk på over vedkomfyren.

Lokal forankring

Med lokal forankring og kunnskap er visjonen å skape produkter med unik historie og den beste smaksopplevelsen. For Nyyyt er et tett samarbeid med bøndene selve nøkkelen til kvalitet. Med lokalt eierskap og sporbar produksjon i mindre skala, er vi klare til å bryte nytt land. Hver leveranse er sporbar tilbake til den enkelte bonde. Våre kunder skal ikke bare ha trygghet, men også gis kunnskap. Derfor skal du for eksempel vite om pinnasteika kommer fra heialam eller lam som har beitet på lavereliggende områder. Kvalitetsnorm for kjøttet er beskrevet her på nettet.

Kokk Halvor Hedenstad tilbereder Pinnasteik på Røysland Gaard. Snurr film

Naturen har lagt alt til rette for produksjon av lam av meget høy kvalitet i bjerkreim. Bøndene her er stolte av å kunne gi deg en unik smak gjennom merkevaren “Pinnasteik fra Bjerkreim”.

Produksjonslokalene ligger i Bjerkreim kommune, og er spesiallaget for produksjon av Pinnasteik fra Bjerkreim. Et nært samarbeid med Jærmuseet har vært med på å gi en gammel mattradisjon nytt liv.

Lammene blir spesialplukket hos lokale bønder, der de viktigste kriteriene er kjøttfylde, vekt og fettklasse.

Nyyyt kart Bjerkreim
Pinnasteik Svartfjes Nyyyt Røysland gaard

Merket: Spesialitet unik smak

Spesialitet er en uavhengig merkeordning som garanterer forbrukeren unike smaksopplevelser. Produkter med dette merket er laget av de beste norske råvarene etter lokale oppskrifter. En uavhengig fagjury vurderer og godkjenner produktet.
Les mer på Spesialitet.no

Les mer om Pinnasteik og merket her