Bjerkreim er en av Norges største sauekommuner med over 20.000 sauer og flere enn 160 produsenter av sau og lam.
Den unike Bjerkreimsnaturen gjør at sauene har en lang og god beitesesong. Bjerkreims sauehold går tilbake til 1600-tallet!

Bjerkreimslam er et ferskvareprodukt laget av nøye utvalgte lam som har den rette kvaliteten til denne type produksjon.

Tilberedning:

  1. Vann ut pinnasteika i rikelig med vann i ca. 20-24 timer, la det stå i romtemperatur.
  2. Fyll på nytt vann til rett over kjøttet. Kok kjøttet i ca 2,5-3 timer. Kjøttet er ferdig når det løsner fra beina. Det går selvfølgelig an å dampe kjøttet på bjørkepinner, men vi i Nyyyt synes det blir litt saftigere viss du koker det.
  3. Pinnasteika kan om ønskelig brunes lett i stekeovnen. Legg pinnasteika på rist over langpanne. Sett det høyt i ovnen på sterk varme, eller på grillprogram, i ca. 10 min. Følg godt med.
Pinnasteik logo Nyyyt
Saltet, tørket kjøtt fra lår, bog, sider og rygg.

“Pinnasteik” er forløperen til det vi i dag kjenner som pinnekjøtt. Navnet stammer fra pinnen som lammesiden hang til tørk på over vedkomfyren.

Nyyyt kart Bjerkreim